Loading Events

« All Events

Att bygga en organisation på värdestyrt ledarskap

October 27 @ 09:00 - 11:00

– ett unikt perspektiv på Ingvar Kamprads ledarskap och företagsbygge

De finns de som tror att IKEA byggdes på billiga möbler till hyfsad kvalitet. Det ligger väl ett uns av sanning i det, men framför allt byggdes IKEA på värderingar. Värderingar som tagit sitt ursprung i Kamprads uppväxt och i fundamentala mänskliga behov – typ ”de som trivs med vad de gör arbetar bättre”.

Staffan Jeppsson arbetade på IKEA i 30 år, varav 6 år som Ingvar Kamprads personliga assistent. Denna HotSpot gör anspråk på att enkelt förklara det briljanta i Ingvar Kamprads ledarskap. Ett ledarskap som såväl var passionerat, visionärt, inkluderande som respektfullt. Ingvar stod med båda fötterna på lagergolvet och trivdes bäst i frontlinjen, dvs hos leverantörerna eller i varuhuset. Egenskaper som inte är mindre viktiga nu när världen digitaliseras, kanske hellre tvärtom. Staffan gav i höstas ut boken Breven Berättar. I den publicerar han brev som Ingvar skrivit för hand och som tillsammans med Staffans personliga kommentarer målar upp en bild av den visionäre bondsonen från Småland.

Staffan Jeppsson har arbetat 30 år på IKEA. Han har varit varuhuschef i Frankrike, VD för IKEA Belgien, arbetat med konceptuell utveckling i Inter IKEA samt varit personlig assistent åt IKEA grundaren Ingvar Kamprad i sex år på 1990 talet. Han bor i Waterloo utanför Bryssel och arbetar där med ledarskap och mindfulness. Hans bok ’Breven Berättar’ kom ut förra hösten (Ekerlids förlag). Den skildrar Ingvar Kamprads jordnära ledarskap genom publiceringen av 19 visionära brev som Ingvar skrivit för hand. Till varje brev bifogas Staffans personliga kommentarer samt ett antal lite smålustiga anekdoter.

27 oktober, kl 9-11
(EFL bjuder på frukost från kl. 8.30)

PLATS
Lund (lokal meddelas i anslutning till träffen)

MER INFO
Kontakta Henrik Lundgren:
henrik.lundgren@efl.se
046-222 68 42

ANMÄLAN
event@efl.se

Venue

Lund

Organizer

EFL
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

Share This