Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ideon Coder Kids – Kom och koda under höstlovet!

October 31, 2019 @ 09:00 - 15:30

Har du aldrig provat att koda innan? Eller redan testat lite? Då är du mycket välkommen till Ideon Science Park under höstlovet!

Eventdetaljer

Den 31 oktober bjuder vi in just dig, i åldern 8-13 år, för att prova på att koda och programmera, tillsammans med ARM, Axis Communications, Qlik, Sony och Volvo Cars som är några av de företag som finns på Ideon. Det finns tre olika aktiviteter att välja mellan:

Alternativ 1 – För nybörjare

Här får du chansen att i egen takt programmera på din egen nivå. Det spelar ingen roll om du har testat tidigare eller bara är nyfiken på att prova! Vi kommer att utgå ifrån övningar i Scratch, en programmering som baseras på tydliga byggblock. Lärare och personal finns på plats som guidar och hjälper dig in i programmeringsvärlden. Förbered gärna genom att skapa ett konto hos Scratch.
Registrera biljett >

Alternativ 2 – För dig som har provat att koda lite grann

För dig som har provat innan och dig som har en viss erfarenhet. Vi börjar med en introduktion om hur datorer fungerar och “tänker”. Sedan får du arbeta i Scratch med att skapa spel, antingen följer du läraren eller skapar på egen hand. Förbered gärna genom att skapa ett konto hos Scratch.
Registrera biljett >

Alternativ 3 – Medel/avancerad, med micro:bit

Här får du lära dig att programmera med micro:bit., en utmärkt plattform att lära sig programmera på och samtidigt väldigt roligt. Micro:bit är en liten men kraftfull dator som programmeras enkelt genom att du kombinerar olika block till ett flöde. Den har knappar, en liten “skärm” med 25 lysdioder, sensorer för att detektera rörelser och kompassriktning och kan också kommunicera med andra micro:bits via radio. Läs mer på http://www.microbit.org.
Registrera biljett >

Du väljer nivå på aktiviteten när du trycker på “Registrera”, välj en av de tre biljetterna. Vi har 92 platser totalt, så först till kvarn gäller. Din registrering innebär att du anmält intresse för ditt barn. Du har ingen garanterad plats förrän du fått en platsbekräftelse via mejl från oss.

OBS!
Du som aldrig tidigare varit med på Ideon Coder Kids har förtur till biljetterna. Har du tidigare år varit med på denna aktivitet kommer vi att sätta upp ditt namn på en reservlista, och du kommer att få besked om bekräftad plats efter 22/10. Detta gör vi för att öppna upp möjlighet för alla barn att prova på att programmera.

Program

09.00 – Registrering
09.20 – Samling
09.40 – Del 1. Aktiviteter börjar i klassrummen
12.00 – Lunchpaus
12.30 – Del 2. Aktiviteter fortsätter i klassrummen
15.00 – Avslutning med presentationer för dem som vill
15.30 – Tack för idag!
Mellis kommer att serveras för- och eftermiddag.

Förutsättningar:

  • Tag med en egen bärbar dator, strömsladd och mus. (Har du ingen dator men vill vara med ändå? Kontakta oss på info@ideon.se).
  • Vill du ha en förälder i närheten?
    Då finns Café Barista mitt i centrum av Ideon Coder Kids. Här är föräldrar välkomna att sitta och ta en fika. Vi tycker om föräldrar men detta är barnens dag och vi har volontärer på plats som kommer att hjälpa till med övningarna i klassrummen under dagen.

OBS!
När du anmäler dig så accepterar du också att vi kommer att fotografera och filma under dagen, och att materialet publiceras i våra kanaler på sociala medier.

Mat ingår för barnen under dagen. Glöm inte att ange i anmälan om ditt barn har någon matallergi som vi måste känna till!

Hälsningar, Ideon Science Park, ARM, Axis Communications, Qlik, Sony och Volvo Cars

Frågor

Vem ska jag kontakta om jag har frågor? Skicka ett mejl till info@ideon.se så ska vi hjälpa dig! Kontakta info@ideon.se om ni har några frågor.

Details

Date:
October 31, 2019
Time:
09:00 - 15:30
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.com/e/ideon-coder-kids-kom-och-koda-under-hostlovet-biljetter-63227717806

Organizer

Ideon Science Park

Other

Email Address
info@ideon.se

Venue

Ideon Agora
15 Scheelevägen
Lund, Skåne 223 63 Sweden
+ Google Map
Website:
https://ideon.se/
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!