Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Ideon Coder Kids – kom och koda under höstlovet!

November 1, 2018 @ 09:30 - 15:30

SLUTSÅLT! Biljetterna är slut. Du kan ställa dig på vår väntelista genom att mejla info@ideon.se, glöm inte att skriva vilken av de tre aktiviteterna du vill köa till!

Har du aldrig provat att koda innan? Eller redan testat lite? Då är du mycket välkommen till Ideon Science Park under höstlovet!

Den 1 november bjuder vi in just dig, i åldern 8-13 år, för att prova på att koda och programmera, tillsammans med ARM, Axis Communications, Qlik, Sony Mobile och Volvo Cars som är några av de företag som finns på Ideon.

Det finns tre olika aktiviteter att välja mellan:

Alternativ 1 – För nybörjare

Här får du chansen att i egen takt programmera på din egen nivå. Det spelar ingen roll om du har testat tidigare eller bara är nyfiken på att prova! Vi kommer att utgå ifrån övningar i Scratch, en programmering som baseras på tydliga byggblock. Det är välkommet om en vuxen är med i början för att komma igång med datorn och barn som inte har läsvana och datorvana uppskattar extra stöd under hela dagen. Det behövs förstås ingen programmeringsvana hos de vuxna heller. Förbered gärna genom att skapa ett konto hos Scratch.

Alternativ 2 – För dig som har provat att koda lite grann

För dig som har provat innan och dig som har en viss erfarenhet. Vi börjar med en introduktion om hur datorer fungerar och “tänker”. Sedan får du arbeta i Scratch med att skapa spel, antingen följer du läraren eller skapar på egen hand. Förbered gärna genom att skapa ett konto hos Scratch.

Alternativ 3 – Medel/avancerad, med micro:bit

Lär dig programmera med micro:bit., en utmärkt plattform att lära sig programmera på och samtidigt väldigt roligt. Micro:bit är en liten men kraftfull dator som programmeras enkelt genom att du kombinerar olika block till ett flöde. Den har knappar, en liten “skärm” med 25 lysdioder, sensorer för att detektera rörelser och kompassriktning och kan också kommunicera med andra micro:bits via radio. Läs mer på http://www.microbit.org. I detta rum finns det en del volontärer som enbart är engelskspråkiga, men det finns så klart personal i rummet som talar svenska.

Du väljer nivå på aktiviteten när du trycker på “Registrera”, välj en av de tre biljetterna. Vi har 90 platser totalt, så först till kvarn gäller!

Program

09.30 – Registrering

10.00 – Samling

10.30 – Aktiviteter börjar i rummen

12.30 – Lunchpaus

13.00 – Del 2 i aktivitetsrummen (mellis serveras under eftermiddagen)

15.00 – Avslutning med presentationer för dem som vill

15.30 – Tack för idag!

Förutsättningar

Tag med en egen bärbar dator, strömsladd och mus. (Har du ingen dator men vill vara med ändå? Kontakta oss för att boka en dator; info@ideon.se). Du väljer själv om du har med en förälder eller inte. Vi har volontärer på plats som kommer att hjälpa till med övningarna under dagen.
OBS! När du anmäler dig så accepterar du också att vi kommer att fotografera och filma under dagen, och att materialet publiceras i våra kanaler på sociala medier.

Mat ingår för barnen under dagen, medföljande föräldrar kan köpa mat i Barista eller restaurang Kryddhyllan i samma lokal. Glöm inte att ange i anmälan om ditt barn har någon matallergi som vi måste känna till! Du som förälder är också välkommen att sitta i caféet och arbeta under dagen om du vill vara tillgänglig.

Vi har 90 platser, sista dag för anmälan är den 26 oktober.

Varmt välkommen!

Hälsningar,

Ideon Science Park, ARM, Axis Communications, Qlik, Sony Mobile Communications och Volvo Cars

Loggor Coder Kids 2018

Loggor Coder Kids 2018

Frågor

Vem ska jag kontakta om jag har frågor?
Skicka ett mejl till info@ideon.se så ska vi hjälpa dig!

Måste jag ha med en vuxen?
Vi kommer att ha personal på plats som hjälper till med övningarna, men ta gärna med en vuxen som hjälper dig.

Details

Date:
November 1, 2018
Time:
09:30 - 15:30
Event Category:
Website:
https://www.eventbrite.com/e/ideon-coder-kids-kom-och-koda-under-hostlovet-registrering-50114019381

Organizer

Ideon Science Park

Venue

Ideon Agora
Scheelevägen 15
Lund, Skåne län 223 63 Sweden
+ Google Map
Website:
https://ideon.se/
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties. .

You have Successfully Subscribed!