Loading Events

« All Events

Virtual Event
  • This event has passed.

INKLUDERANDE INNOVATION

October 1, 2020 @ 08:30 - 11:00

Virtual Event

Att medvetet förändra vårt samhälle
Ansiktsigenkänning som har svårt att identifiera icke-vita ansikten, taltjänster som inte lyckas tyda kvinnors röster och röstassistenter som svarar flörtigt på sexuella trakasserier är bara några konsekvenser av tekniska lösningar skapade av homogena innovationsteam. Genom att inkludera en mängd perspektiv och människor i utvecklandet av nya produkter och tjänster blir det lättare att utröna vilka lösningar som kan göra största nytta och skapa mest värde – i form av ökad livskvalité och välmående, och på så sätt även skapa hållbara affärer.

Under denna förmiddag fördjupar vi oss i frågor kring inkluderande innovation tillsammans med dig som vill inspireras, delta i diskussionen och förändra dina och andras förutsättningar i näringslivet.

Välkommen!

Anmäl dig här >

Program

08:30
Inledning
Inledande samtal med Johanna Lundin och Matts Nyman, vd på BizMaker. Varför väljer BizMaker att lyfta och jobba med jämställdhets- och mångfaldsfrågor? Hur jobbar man med dessa frågor i innovationssystemet i stort?
15min

08:45
Jämställdhet som konkurrensmedel
Johanna Lundin och Pär Lärkeryd, vd på Norra Skog går igenom vad som krävs för en lyckosam jämställdhetsomställning, att se förändring över tid och vilka effekterna har blivit.
45min

09:30
Inkluderande innovation i teori och praktik
Innovationsforskaren Malin Lindberg delar med sig av aktuell forskning och praktiska exempel på hur inkluderande innovation kan utvecklas och stöttas. Bland annat berättar hon om framgångsfaktorer och fallgropar i insatser för att öka mångfalden av innovatörer och den sociala hållbarheten i deras innovationer.
60min

10:30
Vägar framåt
Johanna Lundin knyter ihop dagen tillsammans med Matts Nyman, vd på BizMaker, Johan Ödmark, vd på Swedish Incubators and Science Parks och Malin Lindberg. Vad händer nu? Vad ska man göra med de insikter och tankar som dessa dagar bidragit till? Hur ser vi till att jämställdheten inte bara blir en fråga för eldsjälar?
30min

Arrangör

BizMaker
Vi är entreprenörer, innovatörer och möjliggörare. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar som formar framtidens samhälle.  www.bizmaker.se

The Yes Way
The Yes Way arbetar för ett jämställt och inkluderandeentreprenörs- & innovationsstödsystem, finansieringsklimat och affärsutvecklingsstöd. www.theyesway.se

 

Details

Date:
October 1, 2020
Time:
08:30 - 11:00
Event Category:
Website:
https://inkluderande-innovation.confetti.events/
Register for webinar
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

Share This