Loading Events

« All Events

Virtual Event
  • This event has passed.

JÄMSTÄLLD FINANSIERING

September 30, 2020 @ 08:30 - 11:15

Virtual Event

Att tillgängliggöra makt
Kvinnor äger hälften så mycket av Sverige som män gör och endast en procent av Sveriges riskkapital går till bolag grundade av kvinnor. Jämställdhet mellan könen innebär samma förutsättningar och möjligheter att påverka samhället och de egna livsvalen. Ett första steg på vägen är att bredda normen för vilka som kan och vill starta och driva bolag, vilka som får finansiering och vilka som kan och vill investera.

Under denna förmiddag fördjupar vi oss i frågor kring jämställd finansiering och ägande tillsammans med dig som vill inspireras, delta i diskussionen och förändra dina och andras förutsättningar i näringslivet.

Välkommen!

Anmäl dig här >

Program

08:30
Inledning
Inledande samtal med Johanna Lundin och Erika Markusson, affärsrådgivare inom området finansiering på BizMaker. Vilka är de största utmaningarna vi står inför idag och framgent – kopplat till jämställd finansiering och ägande? Erika delar med sig av BizMakers satsningar och effekterna som blivit.
10min

08:40
Fördomsbuggar vid kapitalanskaffning
Johanna Lundin samtalar med Nora Bavey från Unconventional Ventures om hennes jobb som riskkapitalist, att som entreprenör tvingas bemöta fördomar och varför organisationer som UV behövs.
30min

09:10
Lika väljer lika
Johanna Lundin samtalar med Nora Bavey från Unconventional Ventures, Monica Hedberg från Asynjor – ett investeringsnätverk för kvinnor, Ludvig Nauckhoff och Christer Bois från E14 Invest – ett regionalt saminvesteringsbolag om varför det är viktigt att arbeta mot en mer jämställd finansiering och vilka effekter det har.
20min

09:30
Varför äger män och kvinnor inte lika mycket än?
Män äger mer än dubbelt så mycket av Sverige som kvinnor gör. Att öka ägandet bland kvinnor skapar ett mer jämställt samhälle där kvinnor får mer makt över sina egna livsbeslut. Charlotte Sundåker och Linda Waxin, grundarna av tankesmedjan Ownershift delar med sig av insikter från Ownershifts två rapporter: “Vem äger Sverige?” – som är en nollmätning av ägandet i Sverige idag samt “Varför äger kvinnor och män inte lika mycket än?” – som listar 8 hinder på vägen för ett jämställt ägande. Linda och Charlotte kommer även att berätta hur Ownershift arbetar för att åtgärda saken.
45min

10:15
Investeringsworkshop – Ta makten över ditt eget kapital
Asynjor Invest bjuder in till en investeringsworkshop för kvinnor som vill lära sig att investera i onoterade bolag. Under workshopen kommer de bland annat att gå igenom hur man utvärderar bolag och ägare inför investering, olika investeringsformer, riskbedömning och slutligen – hur man kommer igång. Denna workshop är kostnadsfri och begränsad till 30 platser  – först till kvarn gäller! Anmälan sker via anmälningsformuläret till evenemanget.
60min

Arrangör

BizMaker
Vi är entreprenörer, innovatörer och möjliggörare. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar som formar framtidens samhälle.  www.bizmaker.se

The Yes Way
The Yes Way arbetar för ett jämställt och inkluderandeentreprenörs- & innovationsstödsystem, finansieringsklimat och affärsutvecklingsstöd. www.theyesway.se

Details

Date:
September 30, 2020
Time:
08:30 - 11:15
Event Category:
Website:
https://jamstalld-finansiering.confetti.events/
Register for webinar
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

Share This