Loading Events

« All Events

Virtual Event
  • This event has passed.

JÄMSTÄLLT ENTREPRENÖRSKAP

September 29, 2020 @ 09:00 - 11:30

Virtual Event

Att demokratisera framgång 
Att kvinnor och män ska kunna starta företag och utveckla sina idéer på lika villkor kan tyckas vara en självklarhet för de flesta. Normer och föreställningar om hur en framgångsrik entreprenör ser ut skapar dock fortfarande hinder för den enskilde entreprenören och i arbetet att uppnå ett jämställt näringsliv. Samtidigt får vi bevisat gång på gång att jämställdhet och mångfald leder till fler perspektiv, bättre idéer och mer hållbara affärer.

Under denna förmiddag fördjupar vi oss i frågor kring jämställt entreprenörskap tillsammans med dig som vill inspireras, delta i diskussionen och förändra dina och andras förutsättningar i näringslivet.

Välkommen!

Anmäl dig här >

Program

09:00
Inledning
Inledande samtal mellan Johanna Lundin, Matts Nyman, vd på BizMaker och Mona Sundin, utvecklingsstrateg på BizMaker. Hur ser jämställdheten ut i innovationssystemet och bland Sveriges startups? Mona och Matts delar med sig av utmaningar och framgångar som BizMaker haft i deras jämställdhetsarbete.
15min

09:15
Gamla normer i nya former
Johanna Lundin samtalar med Tove Dahlgren från AllBright som delar med sig av insikter från AllBrights rapport “Tech lever grabbmyten” – om hur och varför det ser ut som det gör inom näringslivet, vilka utmaningar tech-branschen står inför och vad som kommer vara viktigt framgent.
45min

10:00
 Hur du lyckas i en vit värld
Vi lever i en värld där alla människor inte har samma förutsättningar, men det är hög tid att vi börjar demokratisera framgång. Siduri Poli tar oss på en resa om lärdomar från livet som techentreprenör, hennes drivkraft att förändra normer och hur man kan nyttja förändringar till sin fördel.
60min

 

Arrangör

BizMaker
Vi är entreprenörer, innovatörer och möjliggörare. Tillsammans med Västernorrlands kommuner, våra företag och partners utvecklar vi goda idéer till nya affärer och hållbara lösningar som formar framtidens samhälle.  www.bizmaker.se

The Yes Way
The Yes Way arbetar för ett jämställt och inkluderandeentreprenörs- & innovationsstödsystem, finansieringsklimat och affärsutvecklingsstöd. www.theyesway.se

Details

Date:
September 29, 2020
Time:
09:00 - 11:30
Event Category:
Website:
https://jamstallt-entreprenorskap.confetti.events/
Register for webinar
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

Share This