Loading Events

« All Events

Nyanlända akademiker – en lösning på kompetensbristen

November 29 @ 07:30 - 09:00

MatchIT-with-EU-flag

Vi ger dig information om olika vägar som kan förse ditt företag med rätt kompetens. Just nu pågår projekten MatchIT och jobbsprånget, med mål att förenkla inträdet på arbetsmarknaden genom att matcha kompetensen hos nyanlända akademiker med behovet som finns hos arbetsgivare.

MatchIT kompletteringsutbildar nyanlända akademiker med IT-bakgrund. Projektet drivs av Region Skåne tillsammans med bland andra Ideon Science Park, Lunds universitet och Arbetsförmedlingen. Här kan du läsa mer om projektet!

Jobbsprånget erbjuder praktik till nyanlända akademiker – ingenjörer, arkitekter, naturvetare och ekonomer. Projektet drivs av Kungliga Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

I Lund får vi även inspiration av Combains VD Rikard Windh och medarbetare Ali Sultan. Combain är ett företag som har lyckas väl med att attrahera talanger med olika bakgrund.

I Malmö får vi även inspiration av Genevieve Blanche, marknadsansvarig på RefinedWiki, och nyanställda medarbetare Raj Sehmi. Vi får även träffa Foo Cafés Baraa Hatem med projektet Hack your future för nyanlända mjukvaruutvecklare.

Seminarierna är helt eller delvis på engelska.

Details

Date:
November 29
Time:
07:30 - 09:00
Event Category:
Website:
http://kommunikation.skane.com/a/plink/row/v1-t13j3SHcM7TPswNqxSEZmWbvWyoxKgWi1E2SkZJ1od0.html

Venue

Ideon Agora
15 Scheelevägen
Lund, Skåne län 22370 SE
+ Google Map