Utmaningsdrivna fokusområden

Att möta framtidens utmaningar kräver bred kompetens och mångfald

Ideon Science Park har en bred kompetens inom områden som connectivity, ICT, Life science, cleantech, medtech, smarta material and matinnovation. I en värld där traditionella affärsmodeller utmanas av nya aktörer, är denna mångfald vår styrka. Vi har grupperat dessa kompetenser i fyra fokusområden, men vi försöker alltid arbeta tvärfunktionellt och utmaningsdrivet, enligt öppen innovationsmetodik.

Våra fokusområden

Framtidens transportlösningar

Uppkopplade enheter, autonoma fordon, elektrifiering och bilpooler, alla viktiga trender som formar framtidens transportlösningar. Detta kommer också att ha stor inverkan på stadsplaneringen.

Volvo Cars, LOGE, TerraNet, Bosch och Sigma Connectivity är några företag som arbetar med lösningar för framtidens transporter här på Ideon.

Hitta fler företag som arbetar med framtidens transporter i vår företagslista »

 

 

Smarta städer

Området smarta städer är brett och spänner kring allt från hållbarhet, belysning, sensorer och big data till socialt entreprenörskap och beteendestudier.
På Ideon stöttar vi våra företag i deras strävan att utveckla sin verksamhet inom detta område, men vi försöker också koppla ihop dem med varandra, nyckelaktörer, beslutsfattare och klusterorganisationer som WIN, Packbridge och Future By
Lund.

Ericsson, Combain, Sensefarm, Sony och Bosch är några av de företag som arbetar med lösningar för smarta städer här på Ideon.

Hitta fler företag som arbetar med smarta städer i vår företagslista »

Smarta material

Smarta material handlar om nya material och nya applikationer, men 3D-utskrift och prototyper är också en stor del av detta fokusområde.

I detta område ingår också forskning kring hur man kan använder vissa material, t.ex. den forskning som utförs på MAX IV och i framtiden vid ESS. Läs mer om de anläggningarna på Världsledande laboratorier

ESS, MAX IV, Lunds Universitet, Big Science Sweden, RISE, Dassault Systems, Serstech och Ideon Open är några av företagen som arbetar med smarta material. Vi jobbar också nära med klusterorganisationer som Packbridge och IUC South.

Hitta fler företag som arbetar med smarta material här »

Hälsoteknik

Vi fokuserar på vad hälsoteknik kan göra och hur det kan användas av sjukvårdssystemet och patienterna. Detta område omfattar webbaserade kontakter med läkare och apotekare, smarta klockor för att övervaka din hälsa, AI för att upptäcka potentiella riskgrupper, robotar, 3D-printade exoskeleton och mycket mer.

Vi har 70 företag inom life science och 30 av dem fokuserar på hälsoteknik. AppInMed, BoneSupport, Sigma Connectivity, Tendo och Exini är några av de företag som arbetar med Healthtech.

Hitta fler företag som arbetar med hälsoteknik här »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!