Dags att skala upp 

“Fokusera på en marknad i taget. Det var en bra strategi för oss på Storytel när vi började växa.”

Jon Hauksson

Medgrundare av Storytel, Storytel

“Det kommer alltid att finnas någon som utvecklar en bättre produkt än du. Värdet på lång sikt ligger i kundrelationer. Världen skulle stanna om vi inte hade duktiga säljare.”

Martin Gren

Medgrundare av Axis, Axis Communications

Stöd när du ska skala upp din verksamhet

Har du etablerat ditt företag och känner dig redo för mer? Skaffa dig rätt verktyg och partners för att växa. Eller är du kanske redo att ta dig an världen? Vill du skala upp din verksamhet på riktigt? Se till att motorn är stark nog att ta dig hela vägen.

Gå med i vårt VD-nätverk

Här är din chans att möta nya kontakter, kanske till och med en samarbetspartner? Nätverket är bara öppet för VDs och platschefer på företag som har kontor eller ett R&D-team här på Ideon Science Park.

Varje möte bjuder på trendspaningar från spännande innovationsföretag, nätverkande och diskussioner om framtida utvecklingar inom och kring parken.

Kontakta vår Eventansvarig för att få veta mer »

Ideon Takeoff

Ideon Takeoff är en gemensam kontorsmiljö där startups som lämnar en inkubator i Skåne kan spendera de närmaste 1,5 åren för att expandera sitt företag med stöd av Ideon Science Park. Hyran är delvis sponsrad av fastighetsägaren Wihlborgs och fördelen med att sitta i en miljö med samma utmaningar, att kommersialisera verksamheten och skapa ett växande företag, uppskattas mycket.

»Kontakta oss för att få veta mer om Ideon Takeoff »

Utforska nya marknader

Business Sweden hjälper svenska företag att öka sin globala försäljning och internationella företag investera och expandera i Sverige. Vi har cirka 500 medarbetare varav merparten arbetar i utlandet. Se vad Business Sweden kan göra för dig »

Att vara en del at Ideon Science Park betyder att du kan ta del av ett stort nätverk av science parks i Sverige och i världen. Är du intresserad av en särskild marknad? Prata med oss om hur vi kan hjälpa dig att få kontakt med närmaste science park!

Strategisk tillväxt

ScaleUp Academy är ett tillväxtprogram som bygger på en beprövad metodik som hjälpt tusentals företag att frigöra sin tillväxtpotential. Under tolv månader arbetar du konkret med strategi, handlingsplan, organisation och kassaflöde.

Mer om programmet här »

Lär dig av de bästa

Ideons Mentorskapsprogram

Scaleup-företag i parken kan ansöka om en plats i Ideons Mentorskapsprogram, där framgångsrika entreprenörer stöttar en adept under en period.

Söker du efter investerare?

Känner du dig trygg med din verksamhet och är redo för mer? Kanske är du redo att ta dig an världen? Se till att din motor är stark nog att ta dig hela vägen. Oavsett om det handlar om företagslån, bidrag eller investeringar från en affärsängel så hittar du rätt kontakter på Ideon.

Företagslån

Almi erbjuder lån och affärsutveckling till företag med tillväxtpotential. Det gäller såväl företag som är i startupfas som befintliga företag. Genom dotterbolaget Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential och en skalbar affärsidé.

Mer om Almis tjänster  »

Det finns också många affärsbanker i parken som är experter på att hjälpa företag med allt från försäkringar till lån. Du hittar dem i vår företagslista under kategorin “Business support”.

Till företagslistan  »

Crowdfunding

Det finns två typer av crowdfunding – reward-based crowdfunding och equity crowdfunding.

I den första typen kan användare stötta projekt som de gillar och få en fysisk produkt eller tjänst i gengäld, webbplatser som Kickstarter och Indiegogo är typiska exempel på detta. I det andra exemplet, equity crowdfunding, blir du aktieägare i företaget och kan dra nytta av en framtida avkastning som en startup kan dela ut till investerare.

En av dessa plattformar är Pepins, Sveriges största plattform för crowdfunding. Är du redo för crowdfunding? Prata med oss så kopplar vi ihop er!

Affärsänglar

Connect förser tillväxtföretag med tillväxtkapital genom att rekrytera, organisera och utbilda investerare i Sveriges största investerarnätverk med över 450 affärsänglar och investerare.

Connects uppdrag är att verka som en länk och skapa mötesplatser mellan entreprenörer, experter i näringslivet, forskare och investerare.

Få kontakt med Connect här »

Riskkapital

Almi Invest är Sveriges mest aktiva investerare. Vi förvaltar cirka 3 miljarder kronor och har sedan start investerat i närmare 600 startups. Sticker ditt bolag ut och är 10 gånger bättre än existerande lösningar på marknaden? Finns det en mycket stark tillväxtpotential? Då kan riskkapital med aktiva ägare passa ditt bolag. Berätta för oss hur du vill förändra världen och nå en snabbare tillväxt!

Mer om hur Almi Invest jobbar »

BGA Invest fokuserar på lokala eller regionala företag med utvecklingspotential. Idag har BGA ett aktivt ägande i en handfull verksamheter och ett mindre antal passiva innehav. Ledningen är också engagerad i flera styrelser utan ägandeintressen och kan även gå in som Management konsulter i företag utan att ha ägandeintresse i dessa.

BGA Invest önskar gå in med ett kapital som ger ett betydande ägande, detta för att långsiktigt kunna utveckla företagen och med ambitionen att notera dessa.

Kontakta BGA Invest »

Mer stöd till ditt företag

Affärsstöd

Vi har flera företag i parken som erbjuder olika typer av affärsstöd till ditt företag. Från patentskydd, affärsjuridik och rekryteringsservice till bokföring, PR, webbdesign och trycktjänster.

Hitta rätt partner för dig i vår företagslista, filtrera efter Business Support »

Kontorsservice

På Ideon har du tillgång till tjänster som reception, IT-support, företagshälsa, förskola, gym och mer.

Hitta Kontorsservice för dig »

Klusterorganisationer

- driver innovation

Driver innovation
De regionala klusterorganisationera kopplar ihop företag med offentliga organisationer inom olika områden, från uppkopplade enheter till smarta förpackningslösningar.

Hitta rätt nätverk för dig i vår företagslista, filtrera efter Cluster »

Erbjudande och rabatter

Vi vill att du ska kunna fokusera på din kärnaffär, så därför har vi förhandlat fram bra erbjudanden och rabatter till våra Ideon-företag. De inkluderar bland annat trycktjänster, bilpool och medlemskap på gym.

Hitta bra erbjudanden här »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!