Startup – Starta ditt företag

Förverkliga din idé hos Ideon

“Möt dina kunder så tidigt som möjligt. Be om feedback om din produkt, men kom ihåg att det inte är dig de kritiserar, det är produkten. På detta sätt har du en bättre förståelse för vad kunderna efterfrågar.”

Charlotta Falvin

VD, TAT

“Tänk stort, tro på att du klarar det, engagera människor och involvera dem, och kör! När du agerar, fokusera. Och fokusera, sedan fokusera. Och se till att det fungerar. Resultatet kommer att bli succé.”

Pierre Elzouki

VD, Raviteq

Stöd för startups i parken

Går du och funderar på en affärsidé som kan förändra framtiden? Vi har platsen och stödet du behöver för att få svaren. På Ideon hittar du organisationer som kommer att hjälpa dig att förverkliga dina idéer!

Ideon Innovation

Ideon Innovation är ett växthus för nya idéer där vi hjälper startups att förverkliga sina drömmar.Vi erbjuder dig fullt stöd från våra erfarna affärsutvecklare och partners, hjälp med att nå internationella marknader, att utveckla strategier för pr och marknadsföring, och så mycket mer. Du kommer att sitta i vår kreativa kontorsmiljö och kan ta del av vårt stora nätverk.

Kontakta oss på Ideon Innovation »

Lunds Nyföretagarcentrum

På LNC får du kvalificerad rådgivning inom alla viktiga områden inför din företagsstart. Genom oss får du också tillgång till ett nätverk av etablerade företag med kunskap, kompetens och erfarenhet, som du kan ha stor nytta av.

Hos oss får du hjälp att testa din affärsidé och arbeta fram din affärsplan.

Boka en tid med LNC här »

VentureLab

Startup-hubben för studenter vid Lunds Universitet!

På VentureLab hjälper vi studenter vid Lunds universitet att skapa framtiden. Vår inkubator är precis vad det låter som: Ett kreativt och hjälpsamt kontorslandskap åt drivna studenter för att ge deras idéer och projekt en chans.

I dagsläget träffar vi via våra inspirationsaktiviteter över 5000 studenter per år och mottar över 200 studentidéer via våra affärsutvecklingsmöten. Inkubatorn agerar ”hem” för 40-50 projekt per år.

Se hur VentureLab kan hjälpa dig »

Innovation Skåne

Innovation Skåne är det regionala innovationsbolaget. Vi erbjuder innovationsledning och stöd till Region Skånes verksamheter, driver tillväxtprojekt i branscher där Skåne har stark förmåga och det finns en internationell tillväxtpotential, samt hjälper entreprenörer och uppstartsbolag i Skåne med affärsrådgivning.

Genom att erbjuda professionell affärsrådgivning stöttar vi entreprenörer och innovatörer i alla branscher, i deras strävan att bli internationellt framgångsrika företag. För dig som har en idé inom healthtech, smarta material, belysning finns särskilda erbjudanden, kontakta oss!

Kontakta Innovation Skåne »

LU Innovation

LU Innovation ska stimulera, stödja och synliggöra innovationer sprungna ur Lunds universitets forskning och utbildning. Våra tjänster är fritt tillgängliga för forskare och studenter vid samtliga fakulteter inom Lunds universitet.

Sedan 1999 har vi investerat i över 100 nya företag. Våra tjänster är fritt tillgängliga för studenter och forskare vid samtliga fakulteter inom Lunds universitet och givetvis råder sekretess för de idéer vi får in.

Mer om hur LU Innovation jobbar »

VentureCup

Sveriges ledande tävling för affärsidéer och startups. Över 30 000 entreprenörer har tävlat i Venture Cup genom åren och nu har chansen kommit till dig. Starta din entreprenörskapsresa med hjälp av Venture Cup!

Utöver användbar feedback, imponerande nätverksmöjligheter och möjligheten att marknadsföra din startup på plattformen har du chansen att vinna upp till 500 000 kronor. En vinst i Venture Cup anses vara en stark kvalitetsstämpel som genom åren visat sig attrahera såväl investerare som medial uppmärksamhet.

Tävla med din idé »

Vill du testa din idé?

PEP-plattformen är gratis för alla Ideon-bolag

Här kan du testa din idé och få feedback från skarpa sinnen i och kring parken.

Sälj kan ta dina affärer till nya höjder

Ideon Marketing and Sales Network

Om ingen känner till din fantastiska produkt eller service, hur ska de kunna köpa den? På Ideons marknads- och säljnätverk lär vi oss mer genom att lyssna på intressanta talare inom olika områden. Vi hjälper också varandra i nätverket och i vår Facebook-grupp, växer oss starkare, tillsammans.

Gå med i nätverket »

Vässa dina pitching-skills

Du kan lära dig massor genom att vara med på Pitcer’s Corner där du kan träna på din pitch, eller bara genom att delta som publik. Vi använder NABC-modellen för att strukturera pitchen.

Se kommande datum »

 

Mer stöd till ditt företag

Affärsstöd

Vi har flera företag i parken som erbjuder olika typer av affärsstöd till ditt företag. Från patentskydd, affärsjuridik och rekryteringsservice till bokföring, PR, webbdesign och trycktjänster.

Hitta rätt partner för dig i vår företagslista, filtrera efter Business Support »

Kontorsservice

På Ideon har du tillgång till tjänster som reception, IT-support, företagshälsa, förskola, gym och mer.

Hitta Kontorsservice för dig »

Klusterorganisationer

- driver innovation

Driver innovation
De regionala klusterorganisationera kopplar ihop företag med offentliga organisationer inom olika områden, från uppkopplade enheter till smarta förpackningslösningar.

Hitta rätt nätverk för dig i vår företagslista, filtrera efter Cluster »

Erbjudande och rabatter

Vi vill att du ska kunna fokusera på din kärnaffär, så därför har vi förhandlat fram bra erbjudanden och rabatter till våra Ideon-företag. De inkluderar bland annat trycktjänster, bilpool och medlemskap på gym.

Hitta bra erbjudanden här »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!