Förra veckan invigde vi Ideon Takeoff, en gemensam kontorsmiljö där startups som lämnar en inkubator i Skåne kan spendera de närmaste 1,5 åren för att expandera sitt företag med stöd av Ideon Science Park. Hyran är delvis sponsrad av fastighetsägaren Whilborgs och fördelen med att sitta i en miljö med samma utmaningar, att kommersialisera verksamheten och skapa ett växande företag,  uppskattas mycket.

“Vi vill göra övergången från inkubatorn till Ideon Science Park lättare för företagen. Du kommer att behöva hitta nya kontakter och nya marknader och det är vad vi på Ideon hjälper dig med”, sade Evenemangs- och delegationschef Lotta Wessfeldt vid öppnandet av Ideon Takeoff. “Vi lyssnar på dig för att få veta mer om vad dina behov är så att vi kan hjälpa dig och ditt företag att växa. Ideon har 400 företag och över 9 000 personer som arbetar här varje dag, så det finns många användbara kontakter här för dig”.

“Det finns så många möjligheter här och du kan lära dig så mycket från andra företag. För närvarande är vi tre teknikföretag här på Ideon Takeoff”, säger Abtin Janinejad från Entowork.

“Det är en bättre arbetsmiljö. Vi har utrymme att växa, och vi arbetar bättre här”, säger Andy Trinh, programmerare hos Jibber, ett av företagen på Ideon Takeoff.

Hur Ideon Takeoff fungerar

Som en del av stödet till små och medelstora företag i parken erbjuder Ideon Science Park en plats att landa när man lämnar en inkubator, oftast efter 1,5 år. I det här skedet har företaget förmodligen hittat en fungerande affärsmodell och börjat växa. Här erbjuder Ideon Takeoff en flexibel kontorsmiljö där startups som lämnar en inkubator i Skåne kan spendera de närmaste 1,5 åren för att växa upp till maximalt 6 personer.

“Företagen här är oftast i samma fas och det gör samarbetet enkelt, som att hitta finansiering eller rekrytera”, säger Christian Ramel, en av grundarna till Memlin.

“Ja, genom att vi sitter tillsammans som detta, kan vi verka som ett större företag än vi verkligen är”, säger Abtin Janinejad, grundare av Entowork.

“Vi hoppas att några av de tjänsteleverantörer och företag som har stött dessa företag på inkubatorn, vill fortsätta relationen och börja debitera i en låg men ökande skala, säger Lotta Wessfeldt.

“Vi är flera organisationer som arbetar hårt för att göra Ideon till det bästa stället att vara på om du vill förändra världen – och få ditt företag att växa”, säger Mia Rolf, VD på Ideon Science Park. “När vi hittar ett sådant uppenbart behov, att överbrygga ökenvandringen som uppstår för små och medelstora företag efter inkubator, kände vi självklart att vi måste agera.”

Är du intresserad av att flytta till Ideon Takeoff?

Kontakta Lotta Wessfeldt så berättar hon mer!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.