En innovativ plats

Mångfald skapar banbrytande innovationer

Idag märker allt fler Innovationschefer begränsningarna med in-house innovationer och börjar leta efter kompletterande kunskap och ideer för att kunna skapa banbrytande innovationer. Det blir det affärskritiskt viktigt att snabbt identifiera var det går att hitta en bredd av innovationer och kunskap på hög nivå. Därför väljer många stora, välkända innovativa företag att etablera en R&D avdelning på Ideon Science Park.

företag sedan 1983

registrerade patent

En av 13 brain belts i världen

Ideon och dess närmiljö har en lång tradition av att leverera innovationer inom life science, mjukvara/IoT, telekommunikation, energi och nya  material. Etableringen av MAXIV, ESS och Science Village som grannar kommer att bidra till att expertisen växer ytterligare. Om du letar efter talanger som kan ta ditt företag till nästa nivå, har du kommit till rätt ställe.

Ideon har blivit omnämnt som ett av världens s k Brain belts i boken ”The Smartest Places on Earth”” av Antoine van Agtmael och Fred Bakker.

Bästa platsen att göra affärer på

Ideon Science Park är en starkt bidragande orsak till varför Greater Copenhagen är en forsknings- och företagsregion av världsklass. Det väl etablerade samarbetet mellan privata och offentliga aktörer är ett annat. För att inte nämna universitet och forskningsanläggningar i världsklass.

Tillgång till testbäddar och partners

I och omkring Ideon Science Park hittar du möjligheter att testa er teknologi i testbäddar av toppkvalitet. Lunds Kommun är positiva till innovationstestning och erbjuder en IoT testbädd med LORA nätverk som går genom stora delar av staden, inklusiver Ideon Science Park.

Lunds Kommun satte nyligen upp en testbädd tillsammans med ElonRoad för att testa laddning av fordon via en el-laddningsräls i vägen och de arbetar med ESA (European Space Agency) för att bli en Moon City, där man testar rymdteknologi innan det används i rymden, och om den kan nyttjas att lösa utmaningar här på Jorden.

Ericsson och RISE (Research Institutes of Sweden)  samarbetar kring testandet av 5G internet här, för att nämna några pågående projekt.

Labbmiljöer i världsklass

En av Ideon områdets styrkor är närheten till så många öppna labbmiljöer. Ideon Science Park ligger granne med Lunds Universitet och flera labbmiljöer i Världsklass inom nanoteknologi, nanomedicin, elektronik, 3D printing, virtual reality, radio transmission, biomedicin, kemi, mobilteknologi och sensor teknologi. Mer om Labbmiljöerna hittar du här.

One of the strengths of the Ideon area is the many open laboratories. Ideon Science Park is neighbouring Lund University and several world class laboratories within nanotech, electronics, 3D-printing, virtual reality, radio transmission, bio medicine, chemistry, IoT and sensor technology.

Lös utmaningar på fika-distans!

Du har 30% större chans att lyckas om du sitter i en miljö med andra innovativa företag. På Ideon Science Park finns 400 företag och vi har en öppen kultur där du kan kontakta vem som helst och be om hjälp – och oftast få den. Vi kallar kulturen the Ideon Way. Ideon Science Park, Medicon Village med ytterligare 120 företag, laboratorierna i världsklass och universitetet är alla centrerade i nordöstra Lund, på så kallat fika-distans. Det betyder att du kan lösa en utmaning genom att helt enkelt promenera över till ett annat team av skarpa hjärnor på en fika. Flertalet partnerskap, samgåenden och uppköp mellan innovativa företag i parken har ägt rum över åren.

Apropå fika-distans – det finns 12 restauranger och cafeer på området och fler intill. Vissa kontor erbjuder kostnadsfria cyklar att låna för möten på längre distans. Under 2020 kommer spårvägen att vara färdigbyggd, med två stationer inom Ideon området och kommer att sammanbinda Ideon Science Park med Lund City på 7 minuter. Se mer om planerad utveckling av miljön här.

Nästa steg?

Soft Landing-erbjudande

Starta ett testkontor på Ideon för att få en känsla för vår unika affärskultur! 

Mer om vårt erbjudande för mjuklandning här »

Ideon Open

Få faciliterad Öppen Innovation, för större företag som vill hitta nästa banbrytande innovation.

Se hur Ideon Open har hjälpt andra företag »

Hitta ett kontor

Startup eller jätte, vi har plats för dig! Titta på våra erbjudanden för att hitta rätt plats för dig, nu och i framtiden.

Hitta rätt plats för dig »

Studiebesök

Vi erbjuder skräddarsydda besöksprogram.

Se mer om våra paket här »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!