Talangattraktion

Här samlas de smartaste från hela världen

Att hitta rätt medarbetare är en huvudingrediens för att ett företag ska kunna växa. Mångfald är en styrka, så vi är med i flera olika initiativ och projekt för att hjälpa våra företag att hitta nya talanger som kan komplettera deras team.

Matchning mellan nyanlända akademiker och Ideon-företag

Behovet av utbildade programmerare i regionen är stort och inte minst i parken. Genom ett ESF-projekt har vi erbjudit nyanlända akademiker ett snabbspår till jobb inom programmering, som inkluderar tester, universitetsutbildning, praktik och support vid första jobbet.

Ideon Science Parks roll har varit att hitta praktikplatser och arbeten hos företagen i och kring parken. Projektet MatchIT (intern länk) är finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF) och är ett samarbete mellan Lunds Universitet, Arbetsförmedlingen, Region Skåne, Blekinge Tekniska Högskola och Region Blekinge.

Läs mer om MatchIT »

IT-mässan

IT-mässan är en jobbmässa som arrangeras på Ideon två gånger om året och är ett samarbete med Arbetsförmedlingen och Lunds kommun. Vi tar emot omkring 2 500 besökare under mässan.

75 företag erbjuder omkring 800 lediga tjänster vid varje jobbmässa. Detta är en unik möjlighet för sökande och arbetsgivare att träffas ansikte mot ansikte för ett första samtal. Det är inte ovanligt att en sökande har blivit erbjuden jobb direkt under mässan.

Karriärportal för ditt företag

Tillsammans med Roi Rekrytering erbjuder vi alla Ideon bolag möjligheten till en egen karriärssida för att hjälp i jakten av nya talanger.

Karriärssidan erbjuder support genom hela rekryteringsprocessen och hjälper er med er employer branding. Karriärssidan förenklar hela rekryteringsprocessen – inga mer CV som fyller din egna inbox! Vi hjälper er även med annonser på social media och jobbsidor.

Roi Rekrytering grundades 2009 och började som ett startup på Ideon Science Park.

Ideons karriärssida »

Vi vill behålla internationella studenter i regionen

I november 2018 arrangerade Ideon Science Park ett matchmaking event mellan 150 internationella studenter och 13 företag som letade efter nya talanger. Detta var ett samarbete med Copenhagen Capacity och International Citizen Hub Lund och var en stor framgång. Fyra studenter fick ett erbjudande om jobb på plats!

Osäker på var du ska börja?

Nya talanger som kommer utifrån behöver ofta hjälp med allt från att hitta boende till svenska skatteregler. Många av de stora företagen i parken är experter på detta, men det finns också organisationer i regionen som kan hjälpa till med att övergången blir så smidig som möjligt.

Kontakta oss på Ideon så kan vi koppla ihop dig med rätt organisation.

Utforska också vår soft landing-tjänst om du vill veta mer om hur vi hjälper internationella företag att mjuklanda i regionen.

Nordic Relocation Group

Nordic Relocation Group är det ledande omlokaliseringsföretaget i Sverige och är representerat med kontor på Ideon Science Park. Våra kunder är företag som vill spara tid och pengar genom professionell hjälp med att ordna omlokalisering för sina anställda, både inom Sverige men främst vid en internationell flytt.

Vi kan hjälpa till med att hitta ett boende, skolor/daghem, registrering hos myndigheter och visa-förfrågningar. Kulturutbildning, upprättande av verktyg, administration av fakturor, flytt av möbler, repatriering och resor är också några av våra tjänster.

En annan tjänst är att hjälpa och ta hand om nya potentiella medarbetare och i samband med intervjun presentera dem för Sverige och regionen. Ge dem/deras familj så mycket information som möjligt om hur det är att bo och arbeta i Sverige, ge dem en bra uppfattning om hur deras liv skulle se ut om de skulle flytta hit. Med denna kunskap till hands är det lättare för dem att fatta beslut och tacka ja till jobbet.

Läs mer om Nordic Relocations Group här »

International Citizen Hub

International Citizen Hub stöttar arbetsgivare i södra Sverige med att attrahera och behålla internationella talanger genom att ge användbar information, arrangera intressanta aktiviteter och erbjuda en varm miljö att mötas på. I samarbete med myndigheter, organisationer, akademier och företag delar vi det gemensamma målet att göra detta till en trevlig upplevelse för både medarbetaren och dess familj.

Läs mer om International Citizen Hub här

Driva företag i Lund

Lund är rätt ställe att vara i just nu, inte minst med tanke på de stora forskningsanläggningarna Max IV och ESS som nu växer fram. Lunds kommun erbjuder kostnadsfritt kvalificerad service till dig som företagare som vill flytta ditt företag till Lund eller starta filial här.

Den stora rörligheten hos studenter, forskare och kommuninvånarna bidrar till att skapa mångfald och göra Lund till en internationell mötesplats i världsklass. Näringslivsavdelningen har ett väl utvecklat samarbete med olika aktörer som kan hjälpa dig att etablera din verksamhet i Lund.

Mer om kommunens företagstjänster här »

Mer information

Verksamt

På verksamt.se samlar myndigheterna Arbetsförmedlingen, Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket information och e-tjänster som du som ska starta eller driver företag kan ha nytta av.

verksamt.se

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!