Besöka Ideon & Lund

Hållbart resande

Ideon jobbar för att vara en hållbar Science Park, nu och i framtiden.

Ett sätt vi gör det är att delta i samarbetsprojekt för att främja hållbara transportlösningar.

För dig som pendlar, hitta alternativ till bilen här!

Receptioner

Vi har fyra receptioner på Ideon-området. De är öppna under kontorstid 08:00-16:30 och du hittar adresserna till dem här.

+

Tåg, buss och spårvagn

Lund C är närmaste tågstation och därifrån åker du enklast med Spårvagnen. Du kan också ta Regionbussar och SkåneExpressen till Ideon.  Du hittar aktuell reseinformation hos Skånetrafiken

*

Flyg

Ideon och Lund ligger nära Malmö Airport (MMX) och Kastrup Copenhagen airport (CPH). Det tar ungefär 50 minuter med tåg mellan Kastrup och Lund C. Från Malmö Airport tar det ungefär 40 minuter med flygbuss till Malmö C, sen därifrån tåget till Lund C. Läs mer hos Skånetrafiken. 

/

Bil

Parkeringsplatser finns på hela området – parkeringsavgifter betalas via app i telefon (Parkster, EasyPark eller MobilPark), biljettautomat eller SMS-tjänst. Det finns också gästparkeringar vid flera hus, men även här krävs att du betalar med ovanstående alternativ.

N

Laddstoplar

Du hittar laddstolpar via kartan ovan och antalet laddstolpar har nyligen utökats, sedan Wihlborgs och Kraftringen installerade 64 laddplatser i området, vilket gör att Lund får en av landets största anläggningar för laddning av elbilar.

Se mer om satsningen här

Bra boende under ditt besök

Elite Hotel Ideon

Elite Hotel Ideon

Elite Hotel Ideon i Ideon Gateway är ett modernt och trivsamt hotell bra beläget i parken. Här finns bekväma rum, flexibla konferenslokaler samt gym och bastu. Hotellet är en inbjudande mötesplats i Lund med två restauranger och lobbybar.

Hitta rum på Elite Hotel »

Scandic Star Lund

Scandic Star Lund ligger bara 2 km från Ideon Science Park och med bekvämt avstånd till Lunds centrum. Med 203 rum att välja mellan kommer det att finnas ett som passar dig!

Hitta ett rum på Scandic Star »

The More Hotel Lund

Hos The More Hotel får du hemtrevnad i hotellform. Hyr ett eller flera rum för natten, eller hyr en lägenhet i ett halvår. För lyx eller vardag, valet är ditt.

Hitta boendet för dig hos More »

Besöka Ideon

Letar du efter ett spännande startup-företag att samarbeta med eller experter inom ett visst område? Vi kan hjälpa dig att hitta resurser, företag eller kommande teknologi som du letar efter. Vårt nära samarbete med Lunds Universitet gör att vi kan koppla ihop dig med den senaste forskningen och skarpa sinnen. Kontakta oss för att få reda på mer!

Mer om våra företagspaket för studiebesök här »

Eller kontakta vår Event- och delegationschef »

Behöver du en plats att mjuklanda på?

Är ni intresserade av att etablera ert företag i denna innovativa region? Vi gör det lättare med vårt paket för mjuklandning (soft landing). Tjänsten passar för företag som initialt vill vara närvarande i parken i perioder innan det växer till en mer permanent plats.

Mer om soft landing-tjänsten här »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!