Vi lockar hit spännande talanger, kompetenser, kunskap och mångfald till området genom konferenser, events, nätverksträffar och studiebesök. Målet är att bidra till nya affärsmöjligheter, kunskapsutbyte och innovationer. Vi ordnar nya möten och events varje vecka, många är gratis och öppna för alla. Detta är din möjlighet att oväntat träffa rätt personer! 

Events

Se alla kommande events på Ideon. Varje vecka har vi nya seminarier, konferenser, utbildningar eller nätverksträffar hos oss. Många av dem är gratis och öppna för alla.

Alla events

Konferens

Varför inte ha ditt nästa möte på Ideon? Vi har plats för allt från samtalsrum för två till stora evenemang med hundratals deltagare.

Alla våra konferensrum

Studiebesök och delegationer

Vi erbjuder skräddarsydda program för technical visits, studiebesök och delegationer med professionellt innehåll och utformning.

Se mer om våra technical visits

Möten på Ideon Science Park

Future Transportation Square

Här pratar vi om framtidens transporter

Ett innovationsmöte i hög hastighet! En onsdag i måndaden ordnar vi Future Transportation Square i Beta-huset, Scheelevägen 17 klockan 08:30-09:00. Lyssna på de innovativa företagen på och kring Ideon när de berättar vad de arbetar med. Mötet hålls enligt öppen innovations-principer där alla deltagare hjälper till med idéer kring de utmaningar som presenteras. Det är interaktivt och roligt med diskussioner, förslag till lösningar och kanske uppstår nya samarbeten?

Se nästa möte här

Smart Cities Square

Onsdagar i mitten på månaden pratar vi om framtidens städer

Ett innovationsmöte i hög hastighet! En onsdag i mitten av månaden pratar vi om smarta städer på Mobile Heights Center, Mobilvägen 10. Lyssna på innovationsföretag inom eller i närheten av Ideon och delta i att hjälpa dem framåt genom att dela idéer och tankar! Det är ett interaktivt och roligt möte på 30 minuter med diskussioner om idéer och lösningar, kanske kan nya samarbeten uppstå?

Hitta nästa möte här

Pitcher´s Corner

Varannan tisdag morgon, bjuder Ideon Innovation på frukost och företag tävlar om vem som har dagens bästa pitch. Du hittar Pitchers Corner i Alfa-huset (Scheelevägen 15). Publiken ger omedelbar återkoppling och vinnaren lämnar scenen med 1000 kronor i fickan! Det är ett interaktivt, inte så kort (09-11) möte, men kul och väldigt lärorikt! Datum för Pitchers Corner

Science and Coffee

Syftet är att lyfta fram forskning som bedrivs vid Lunds universitet i framför allt Skånes näringsliv. Tanken är att skapa en arena där akademi och omvärld kan kommunicera. Ämnena är spridda och men är oftast inom våra fyra fokusområden.
​Alla Forskarfrukostar börjar med mingel vid 08.30. Seminariet håller sedan på mellan 09.00 och 09.45 då vi öppnar upp för frågor och diskussioner. Anmälan krävs men är helt kostnadsfri. Varmt välkommen!

Klimatutmaningen 2.0

Ideon Science Park tar klimatutmaningarna på allvar. Varje år är Ideon värd för konferensen Klimatutmaningen där olika företag delar med sig av hur de arbetar med hållbarhet. Under dagen presenteras också rapporten Klimatutmaningen, som tas fram av Sydsvenska Handelskammaren.

Skåne Innovation Week

Under Skåne Innovation Week pågår det aktiviteter runt om i Skåne för att visa upp denna innovativa region. 2016 arrangerades 100 aktiviteter på över 35 platser i 15 kommuner. 2017 kommer Ideon Science Park att anordna aktiviteter den 30 maj och 1 juni, där vi bland annat kommer att anordna "Bring  your Robot- After Work”.

Klustermöten nästan varje vecka

Är du intresserad av att träffa fler företag inom ditt område? Det finns flera klusternätverk på Ideon; Mobile Heights, WIN Water, WIN Guard, Packbridge, Sustainable Business Hub, IUC Syd och Materials Business Center.

Lär dig mer om Kluster-nätverken

Ideon-baren

Fyra gånger om året träffas vi på Ideon-baren, en after work som flyttar runt på Ideon Science Park bland våra restauranger och caféer. Se till att inte missa denna möjlighet att träffa nya intressanta kontakter inom Ideon-familjen! 

Rotary på Ideon

Varje torsdag morgon träffas Rotary på restaurang Kryddhyllan på Ideon.