Vilket år! När jag ser tillbaka på 2018, finns det vissa stunder som jag kommer tänka på med värme under lång tid framöver.

En prestigefylld utmärkelse

Året började med att Ideon Science Park som mottog en särskild utmärkelse från Region Skåne, för “extraordinära insatser för att utveckla näringslivet i Skåne”! Det var inte bara Ideon-teamet som var pristagare, utan alla entreprenörer från de senaste 35 åren, alla innovationsstödsorganisationer och våra fastighetspartners. Jag önskar verkligen att ni alla kunde ha varit där för att dela ögonblicket med oss!

Firande av #Ideon35 år med 1 000 gäster

Mentorship-Winners-2018

Vi har i år firat 35 år av innovation grundat i ett offentlig-privat partnerskap. Tack vare våra sponsorer, skarpa sinnen och partners kunde vi tillkännage ett mentorprogram för tillväxtbolag och i samband med det våra Sharp Minds Sessions där mentorerna fick berätta om sina bästa lärdomar. Under Skåne Innovation Week arrangerade vi Visioning the Future med fem fantastiska Ideon-företag och i september var vi värd för en riktig brakfest! Totalt har vi välkomnat nästan 1 000 gäster till de olika # Ideon35-evenemangen i år! Vi kunde inte ha gjort det utan dig!

En smygtitt på 2019

  • Under våren kommer vi att lansera en plattform för feedback om innovationer som kallas PEP (Prelaunch Evaluation Platform).
  • Vi kommer att starta Global Innovation Office tillsammans med UNOPS.
  • Inriktningen för innovationsveckan i juni kommer att vara på Smarter Mobility, och vi kommer att fortsätta energisamarbetet.
  • Vi kommer att arbeta vidare med IT-mässan, talangkonferenser och MatchIT-praktikplatser.
  • I oktober kommer vi att välkomna världens innovationsekosystem till en konferens och temat kommer att vara “Hållbara innovationer i en värld av data”.

Du skapar framtiden, vi tar hand om resten

Många av de visionära skarpa sinnena som har lyckats här på Ideon har gått igenom några tuffa år och ofta kallats galna för att de tror på en “omöjlig” idé. Idag lever vi i deras framtid tack vare den teknik de föreställde sig för decennier sedan!

Framtiden måste skapas av någon. Här på Ideon Science Park finns vi flera organisationer inom innovationsekosystemet som arbetar hårt varje dag för att hjälpa framtida visioner att bli verklighet. Denna någon skulle kunna vara du. Året för ditt genombrott kan vara 2019!

Jag ser fram emot att heja fram dig och arbeta tillsammans med dig för ett annat bra år!
Ha en härlig julhelg!

Mia Rolf
VD Ideon Science Park

(Detta är en förkortad version, för att läsa hela julhälsningen på engelska, klicka här)

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!