Om Ideon

Mångfald vår styrka

Ideon Science Park är en av de mest spännande platserna i Europa, där några av världens skarpaste hjärnor möts för att utveckla framtiden.

På Ideon finns en bredd av kompetenser inom connectivity, ICT, life science, cleantech, energi, hälsoteknik och smarta material. I en värld av disruptiva affärsmodeller är denna bredd och mångfald vår största styrka. Ideon grundades 35 år sedan precis intill Lunds Universitet, för att koppla forskning till innovationer och entreprenörer. Ideon var den första science parken i sitt slag i Sverige och i norra Europa.

Läs några av våra framgångshistorier här »

Samarbete enligt öppen innovation

Iddeon Science Park attraherar inte bara kompetenta individer. Företag som Bosch, Sony, Ericsson, Volvo, Huawei, ARM och Schneider Electric har R&D avdelningar eller kontor här, för att dra nytta av mixen av kompetenser när de utvecklar framtiden. Lyssna på vad några av dem säger under Framgångshistorier »

Våra företag utvecklar framtiden främst inom fyra fokusområden; Smarta Städer, Framtida transporter, Hälsoteknologi och Smarta Material. Men vi strävar alltid efter att hitta nya lösningar och innovationer tillsammans, tvärs över kunskapsområden, i ett öppen innovation klimat. Läs mer om hur vi arbetar med våra Fokusområden här »

Snabbfakta om Ideon

företag

Läs mer om våra företag i vår företagslista »

företag sedan starten

Ideon har varit bas för över 1200 företag genom åren!

startades Ideon!

Ideon var den första forskningsbyn i Sverige och vi har utvecklats och vuxit sedan dess!

internationella delegationer

Vi välkomnar över 50 delegationer från hela världen varje år.

Vill du har mer fakta?

  • 400 företag aktiva i parken, se Våra företag
  • 300 000 m2 kontorsyta
  • Samarbetar med Lunds Universitet (40 000 studenter) och Malmö Universitet (30 000 Studenter)
  • Den första science parken i sitt slag i norra Europa
  • Rådgivande i uppbyggnaden av det svenska Innovationssystemet
  • Är värd för delegationer från hela världen varje år
  • Hjälper internationella regeringar, regioner och universitet att sätta upp innovationsstödssystem
  • Mottagare av Region Skånes pris för synnerliga insatser för Skånes utveckling 2017

Framgångsrika tack vare ett långsiktigt publikt-privat partnerskap

1983 rådde fortfarande en skeppsindustri-kris som paralyserade södra Sverige. skapandet av Ideon Science Park ingöt därför ny och välkommen framtidstro i hela samhället. Genom vetenskap, innovation och kommersialisering skulle parken lyfta arbetsmarknaden i hela södra Sverige till en helt ny nivå. Faktum är att kunskapsstråket, som inbegriper Malmö, Lund och speciellt Ideon Science Park, nu är ett av 13 s k Brainbelts där de smartaste människorna i Världen bor eller arbetar, enligt författarna Antoine van Agtmael och Fred Bakker i boken ”The Smartest Places on Earth”.

Sedan starten har Ideon varit ett resultat av publikt-privat partnerskap mellan Lunds Universitet, Sydsvenska Handelskammaren, Länsstyrelsen samt privata industribolag och fastighetsbolag. Denna blandning har varit viktig, och nödvändig, för resultaten och har säkerställts under hela resan.

Organisationen idag

Idag ägs Ideon Science Park (Ideon AB) av fastighetsägarna Wihlborgs och Castellum.

Styrelsen inkluderar även Lunds Universitet, Lunds Kommun, Sydsvenska Handelskammaren och Länsstyrelsen. Organisationen rapporterar till SUN, en stiftelse mellan de ursprungliga grundarna, och är icke vinstdrivande.

Ideon Science Park varumärket innehåller några stödjande varumärken; Ideon Open, Ideon Innovation, Ideonfonden och Ideon Center, och vi arbetar i tätt samarbete som ett team för att säkerställa att vi arbetar med uppdraget; att hjälpa företag växa och öka sysselsättningen i regionen.

Vill du kontakta oss? »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!