Området växer

Ideon är i ständig utveckling

Ideon Science Park har vuxit, utvecklats och förändrats ända sedan starten för 35 år sedan och så kommer det att fortsätta. Spårvägen, som kopplar ihop Lunds centrum med ESS kommer att ha två hållplatser i parken. Vid hållplatsen Ideon-torget kommer Wihlborgs att utveckla framtidens arbetsplatser. Detta nya center kommer att ha affärer, kontor och service för Ideon-bolagen, och hjälpa till att skapa ett området som lever, dygnet runt. Byggnaderna kommer att vara certifierade enligt de högsta hållbarhetskraven för att säkerställa att de är gröna och hållbara även i framtiden.

Läs mer om planerna här »

Framtiden är närvarande i Lund

Lund har en lång historia av att lyfta fram innovationer. Samarbetet mellan universitet och privat sektor har lett till många framgångsrika innovationer härifrån.

Lund har en stark grund i vetenskap och innovation. Det är en av anledningarna till att staden valdes av 17 länder till att bli platsen för den framtida European Spallation Source (ESS). Anläggningen kommer att revolutionera industrin och generera nya och smartare material.

 

Lunds kommun arbetar med att utveckla den nya stadsdelen Brunnshög intill ESS och Max IV Laboratoriet, granne med Ideon. Detta område kommer att fungera som en testbädd för hållbara boendelösningar och innovation. Det kommer på sikt att vara hem för över 40 000 människor, förhoppningsvis från hela världen.

Science Village Scandinavia och en ny spårväg är andra spännande projekt i området. Den senare kommer att koppla ihop stadskärnan med Ideon Science Park, Brunnshög, Science Village och ESS.

 

Hur vill du ta dig till arbetet?

Spårvägen kommer att innebära snabb pendling till och från Ideon för alla som lever och arbetar här. Det kommer också att byggas en ny avfart från E22 som tar dig direkt till Ideons center.

Här hittar du de bästa sätten att ta dig till Ideon »

Mer utveckling i området

Nytt huvudkontor för Axis

Axis har vuxit ur sina kontor och bygger för fullt ett nytt huvudkontor i parken. Huset kommer att ha plats för 1300 av deras medarbetare i Lund.

Artikel i Sydsvenskan om bygget »

Studentbostäder

Det finns planer på att bygga 9000 kvm nya studentbostäder och nationslokal, mitt emot Alfa-huset.

Läs mer om planerna här »

Nya lägenheter

Scheele Promenad är bostadsrätter och kommer att ligga mellan Ideon, Medicon Village och Sparta och erbjuder lägenheter från ett till sex rum.

Här hittar du mer information om Scheele Promenad »

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!