projekt

Vi vill skapa en hållbar framtid

Eftersom vi strävar efter att vara en hållbar science park som arbetar mot Agenda 2030 och FNs 17 hållbarhetsmål, är vi involverade i följande projekt.

Få ditt bolag redo för Agenda 2030 – Utbildning i FNs hållbarhetsmål och FN Global Compact

Ideon Science Park tillsammans med Ideon Innovation och Ideon Open har lagt om våra strategier till FNs hållbarhets mål, specifikt mål nr 8 stöttat av nr 5, 9 och 17. Få reda på varför i utbildningen.

Som ett ytterligare steg i vårt mål att bli ledande science park i världen som tacklar de stora utmaningarna i vår tid så har Ideon Science Park också blivit världens första science park att bli en medlem av UNGC, världens största frivilliga hållbara initiativ för bolag.

Det du kommer lära dig i utbildningen:

 • Varför det är bra för affärerna att inkludera hållbarhets målen i er strategi och bli medlem i UNGC
 • Hur ni kan väva in målen i ert bolags DNA och inte bara “en bra att ha” aktivitet
 • Hur ni kan kommunicera målen internt och externt för ge maximal effekt
 • Och så mycket mer!

För mer information, kontakta Ideon Science Parks projektledare, Neal Greenspan, (neal.greenspan@ideon.se) eller ladda ner informationsbladet.

Om Going Global projektet – Företagsstöd för global expandering

Aktiviteter i projektet Going Global kommer hjälpa dig och ditt företag att få kontakter till nya marknader, etableringar och partners utanför Sveriges gränser.

Projektet drivs i ett samarbete mellan Ideon Science Park och Ideon Innovation.

Syftet: Att göra dig och ditt företag redo för global expandering och göra det lättare för dig att hitta din väg i internationaliseringsprocessen.

Detta webinar är för:

Startups – som tidigt ser vilka möjligheter de har på olika marknader och vilka kontakter dem kan skapa.

Scaleups – de är nu vid tröskeln och redo att etablera sig och sälja på internationella marknader.

Större företag – som redan finns på en marknad men behöver kontakter med nya marknader.

Under hösten-20 och våren-21 kommer vi att hålla en serie livestreamade webinar. Till dessa kommer vi bjuda in spelare från andra marknader där vi har ett detaljerat nätverk av kontakter som Danmark, Tyskland, England, USA, Kina och Hong Kong, liksom aktörer i Sverige som hjälper företag att etablera sig internationellt. Syftet med webinariet är att deltagarna ska ta med tydliga verktyg/kontakter för att kunna ta nästa steg i sin internationaliseringsprocess. Vid varje webinar kommer deltagarna kunna interagera och ställa frågor till presentatörerna.

Varje webinar kommer innehålla:

 • Trendanalyser
 • Direktkontakter som kan hjälpa dig och ditt företag till den globala marknaden (Business Sweden, Handelskammare, Innovationshus, Science Parks osv.)
 • Lärdomar från företag som gjort resan
 • Expertis inom bolagsrätt/skatt/finansiering

 

Projektledare:
Lotta Wessfeldt
Ideon Science Park
Lotta.wessfeldt@ideon.se
+46 708 26442

MatchIT

Behovet av programmerare i södra Sverige generellt är stort och inte desto mindre i parken. Genom ett ESF-projekt erbjuder vi nyanlända akademiker ett snabbspår till jobb inom programmering. Det omfattar tester, universitetsutbildning, praktik och första-jobb-stöd. Ideon Science Parks roll är att hitta praktikplatser och arbeta med företagen för att kunna möta deras behov så bra som möjligt.

Projektet MatchIT finansieras av Europeiska Socialfonden (ESF) och är ett samarbete mellan Lunds Universitet, Arbetsförmedlingen, Region SKåne, Blekinge Tekniska Högskola, Region Blekinge och Ideon Science Park.

Är du intresserad av att ta emot en praktikant, kontakta Neal Greenspan (neal.greenspan@ideon.se) eller läs mer om projektet här.

Energisamverkan södra Sverige

Världen behöver fler energiinnovationer och behovet är akut. Vi letar efter energirelaterade innovationer i södra sverige och när vi hittar rätt företag, hjälper vi dem att söka finansieringsstöd från Energimyndigheten. Vi lär oss också av varandra i teamet hur vi bättre kan stötta energirelaterade innovationsbolag. Projektet är ett uppdrag från Energimyndigheten och ett samarbete med LTH, Minc och E.ON Agile Nordic. Ideon Open och Ideon Innovation är viktiga medlemmar i projektteamet.

Du hittar mer information om projektet hos SISP »

A Challenge from Sweden – Mobility as a Service

Vi behöver alla nyttja resurserna i omvärlden på ett mer klimatvänligt sätt. För att stödja förflyttningen till mobilitet som service, undersöker vi beteenden, hittar möjliga leverantörer och skapar utmaningar och tävlingar i ämnet. Projektet finansieras av Energimyndigheten och är ett samarbete med SISP, andra science parker och regionerna Stockholm, Väst och Skåne.

Här hittar du information om projektet »

Ideon Coder Kids

Vi vill inspirera fler barn att prova på programmering, och även visa dem hur företag arbetar med mjukvaruutveckling. Därför arrangerar vi Ideon Coder Kids en gång om året tillsammans med företag som ARM, Axis Communications, Qlik, Sony och Volvo Cars för att hjälpa fler barn att lära sig programmera! Ideon Coder Kids arrangeras under höstlovet, håll utkik i våra sociala kanaler för anmälan.

Varannan vecka kan barn anmäla sig till COderDojo, där volontärer lär barn att programmera i applikationer som Scratch och Python.

Mer om CoderDojo här »

The Yes Way

Mångfald är nyckeln till banbrytande innovationer! För att säkerställa att entrepenörer med olika backgrund och kön känner sig välkomna till innovationsstödssystemet som staten erbjuder, har Ideon Innovation startat ett projekt där de utmanar och undersöker vad som behövs göras för att bli med inkluderande inom systemet, inkubatorerna och i science parken. Projektet finansieras av Vinnova.

Mer information finns på YesWay »

Avslutade projekt

 • Science Park och Incubator ledarskaps-stöd till Roar Nigeria Hub och Lion Science Park i Nigeria, Nsukka
 • Utbildning i uppskalnings-ledarskap till Europeiska små och medelstora företagsmedlemmar i EBN, European Business and Innovation Network
 • Energy Innovation Node South som samlade synpunkter från sydsvenska energiinnovationsföretag och levererade dessa för att påverka nordiska och globala energiministrar under Clean Energy Week 2017.
 • Med flera …

Testbäddar – prova dina lösningar på Ideon

Vi på Ideon tycker att det är viktigt att du testar dina idéer så tidigt som möjligt. Innan konsumenttesterna måste du testa funktionaliteten och det finns möjligheter för dig att göra det här på Ideon. Det kan vara sensorer, en växtvägg eller något annat.

Kontakta oss för mer information!

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!