Lunds Universitet är ett av de högst rankade universiteten i världen med fakulteter inom alla tekniska områden, Life Science, Industridesign och Ekonomi. one of the highest ranking Universities in the World. It has faculties within all the Technical fields, Life Science, Industrial Design and Economics. Ideon Science Park byggdes för mer än 30 år sedan precis intill Universitetet för att kunna sammankoppla akademi och forskning med innovatörer och entreprenörer. Ideon var den första Science Park av sitt slag i Sverige och norra Europa när det skapades. Ambitionsnivån var hög då, och så är det än idag!

Inkubatorn vid Lunds Universitet, LU Innovation, är representerad i Ideons styrelse. Både studenter, fakultet och forskare är ofta närvarande och aktiva i vår Science Park. 

Många fantastiska innovationer har realiserats genom samarbete mellan forskare och entreprenörer. Den första konstgjorda njuren, den första tekniken för ultraljud, Ericssons första mobiltelefon, den första uppkopplade videokameran med mera är sådana exempel. Ideon Science Park hjälper entreprenörer att komma i kontakt med forskare och forskning genom Forskarfrukost och matchmaking. 

Forskarfrukost

Ett möte mellan akademi och industri

Ideon Science Park och Lunds Universitet har tillsammans presenterat Forskarfrukost i många år, ett forum med fokus på forskning och innovation. Målet är att föra akademi och näringsliv närmare varandra, att skapa en plats där forskaren kan möta innovatörer, entreprenörer och ingenjörer.

Deltagare på träffarna inkluderar studenter, entreprenörer, industriexperter, innovatörer och alumni från universitet i en kreativ blandning. Målet är att underlätta för deltagarna att ta del av trender och forskning som annars inte skulle vara tillgängligt för dem. Och för forskare att få idéer och tankar om sin forskning från erfarna resurser från olika industrier.

I april kommer Martin Garwicz prata om "the Future of neuro technology - the quest for the invisible implant". Tidigare ämnen har omfattat Innovativ juridik, öppen data, 3D-skrivare, vaskulärt åldrande och marknadsföring för entreprenörer.

Se mer om vår nästa Forskarfrukost i vår eventkalender.