Lunds Universitet är ett av de högst rankade universiteten i världen med fakulteter inom alla tekniska områden, Life Science, Industridesign och Ekonomi. one of the highest ranking Universities in the World. It has faculties within all the Technical fields, Life Science, Industrial Design and Economics. Ideon Science Park byggdes för mer än 30 år sedan precis intill Universitetet för att kunna sammankoppla akademi och forskning med innovatörer och entreprenörer. Ideon var den första Science Park av sitt slag i Sverige och norra Europa när det skapades. Ambitionsnivån var hög då, och så är det än idag!

Inkubatorn vid Lunds Universitet, LU Innovation, är representerad i Ideons styrelse. Både studenter, fakultet och forskare är ofta närvarande och aktiva i vår Science Park. 

Många fantastiska innovationer har realiserats genom samarbete mellan forskare och entreprenörer. Den första konstgjorda njuren, den första tekniken för ultraljud, Ericssons första mobiltelefon, den första uppkopplade videokameran med mera är sådana exempel. Ideon Science Park hjälper entreprenörer att komma i kontakt med forskare och forskning genom Forskarfrukost och matchmaking.