För fjärde året i rad anordnas pridefestivalen LundaPride – vilket 2017 kommer att äga rum 19–21 maj i Lundagård. Temat för årets festival är tillsammans – det är bara tillsammans vi kan göra världen bättre, mer tolerant- och inkluderande. Mot bakgrund av att alla säkerligen har någon i sin närhet som inte är enligt samhällets normer gällande sexualitet och könsidentitet borde HBTQIA(+) och normkritik vara av relevans för alla att tillsammans arbeta med.

LundaPride 2017 har något för alla

  • Fredagen (19/5): familjedag i Lundagård och senare Pridepoolparty på Högevallsbadet.
  • Lördagen (20/5): PridePark i Lundagård med representanter från bland annat förenings- och näringslivet, diverse aktiviteter, samt kafé; PrideParad kl. 15 genom centrala Lund med start och slut i Lundagård; löpande uppträde på scen i Lundagård; Klubb Out på Mejeriet för äldre deltagare.
  • Söndag (21/5): föreläsningar och workshops relaterade till HBTQIA(+) i Domkyrkoforum.

Schema kommer snart att finnas på www.lundapride.se samt i sociala medier, där även mer information om LundaPride går att finna.

Genom att delta i LundaPride visar du att du stödjer HBTQIA(+)-frågor, mänskliga rättigheter och ett öppet jämlikt samhälle.

LundaPride är en förening som står upp för och kämpar för människors rättigheter – oavsett sexualitet, kön, genus, identitet eller hur en väljer att uttrycka dessa. En viktig uppgift för föreningen är att vara en påverkansfaktor i samhället genom informationsverksamhet och sociala evenemang med fokus på HBTQIA(+).

Hoppas att vi ses på LundaPride i Lundagård 19–21 maj!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *