Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Godmorgon Lund

October 13 @ 07:30 - 09:15

På tröskeln till ESS och MAX IV är rubriken under denna näringslivsfrukost som kretsar kring forskningsanläggningarna och deras nytta och betydelse för näringslivet i Lund

Vi möts denna gång på temat ”På tröskeln till ESS och MAX IV”. Johan Wessman, Anders Almgren och Lunds nya näringslivschef Adam Sandgren hälsar oss välkomna, och därefter väntar punkten ”Kunskapsstråket – vad menas med det?” om visionen med det område vi kallar kunskapsstråket.

Vi får också möjligheten att lära oss mer om ESS och MAX IV och vad dessa betyder för Lunds näringsliv. Emilie Hilner (MAX IV), Magnus Fredriksson (Alfa Laval), Ludvig Duregård (Science Village Scandinavia) samt Pia Kinhult (ESS) lyfter fram flera olika exempel på nyttan för näringslivet.

Pia Kinhult berättar om SPIRIT – en ny satsning på plattform för kunskapsöverföring, ökad användning och samverkan mellan akademi och näringsliv/industri kopplat till forskningsanläggningarna.

Tillsammans med Lotta Wessfeldt (IDEON) reser vi tillbaka i tiden och ställer oss frågan om vad som var innovativt 1983 – året då IDEON grundades och vad det bar med sig. I år firar verksamheten sitt 40-årsjubileum och vi får även en inblick i vad som händer hos IDEON just nu.

 

TILL ANMÄLAN»

IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!