Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Energigemenskaper: en nyckel till stadens omställning

June 14 @ 10:00 - 12:00

Det svenska energisystemet behöver förnyas för att möta framtida energibehov och samtidigt värna om klimat och miljö. Energigemenskaper är en viktig nyckel, som skapar nytta och bidrar till omställningen för staden och dess aktörer.

RISE och FIRS (Forsknings- och innovationsrådet i Skåne) bjuder in till föredrag och samtal om energigemenskapers roll i energisystemet och hur de bidrar till nytta. Vi tar ett brett grepp genom att lyssna på olika aktörers syn på energigemenskaper och diskuterar varför energigemenskaper kan vara en nyckel till stadens omställning.

Under eventet beskriver vi vad energigemenskaper är och dess nyttor, vi får höra vilken typ av innovation som krävs för att realisera energigemenskaper genom ett tvärvetenskapligt angreppssätt. Vi får också lyssna på hur aktörer som stad, energibolag och fastighetsbolag ser på energigemenskapers roll i staden och energisystemet i stort.

Medverkande: Per-Arne Nilsson (Senior strateg Malmö stad), Monica Axell (Forsknings och affärsutvecklare RISE), Annika Widmark-Sjöstedt (Omvärldsstrateg, Kraftringen), Rikard Sjöqvist (Hållbarhets- och teknikchef, Granitor)

Till anmälan»

Seminariet arrangeras av FIRS (Forsknings- och innovationsrådet i Skåne) – Smarta hållbara städer i samarbete med RISE (Research Institutens of Sweden).

FIRS-gruppen för Smarta hållbara städer arbetar för att främja innovation och bidra till att utveckla nya lösningar som leder till ökad produktivitet inom smarta hållbara städer för en bättre livskvalitet och hållbar tillväxt i Skåne. Gruppen har tagit fram en innovationsagenda för specialiseringsområdet smarta hållbara städer. Agendan tar avstamp i sju områden där syftet är att respektive område ska resultera i gemensamma satsningar och i förlängningen bidra till hållbar regional tillväxt.

RISE är ett oberoende statligt forskningsinstitut. Som en innovationspartner för hela samhället hjälper vi till att utveckla teknologier, produkter, tjänster och processer som bidrar till en hållbar värld och ett konkurrenskraftigt näringsliv. Det gör vi i samarbete med och på uppdrag av näringsliv, akademi och offentlig sektor. Vi har också ett särskilt fokus på att stötta små och medelstora företag i deras innovationsprocesser.

Venue

The Tivoli
1 Köpenhamnskajen
Helsingborg, Skåne län 252 21 Sweden
+ Google Map
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

Share This