Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

SVERIGES INNOVATIONSRIKSDAG 2024

May 13 - May 15

Grön industrialisering – Framtidens samhälle

Nyindustrialisering och företagande – Så bygger vi framtidens hållbara samhälle

Norra Sverige är inne i en världsunik samhällsomställning. Med 1400 miljarder kronor som investeras i förnybar energi, elektrifiering och grönt stål, förväntas Norr- och Västerbotten locka 100 000 nya invånare till år 2035 och skapa tiotusentals nya arbetstillfällen. I hjärtat av dessa expansiva regioner finner vi Boden och Luleå, som har en  central roll i den gröna globala samhällsomställningen. På bara 3-5 år ska dessa städer växa och utvecklas i en takt som normalt tar 20 år. Med enorma investeringar och en våg av nya jobb är det hög tid att hela Sverige samlas kring möjligheter och utmaningar kopplat till omställningsprocesserna. Det är nu vi har chansen.

Innovation och entreprenörskap är avgörande framgångsfaktorer i den gröna samhällsomställningen. Hur kan Innovationssverige bidra? Hur bygger vi framtidens hållbara samhällen och ekosystem som kan möta utmaningarna i norra Sveriges gröna revolution?

Vi välkomnar dig att ta del av världens största testbädd för samhällsförändring och att vara en del av denna framtidssatsning under Sveriges Innovationsriksdag den 13-15 maj 2024 i Boden och Luleå. Tillsammans formar vi en bättre framtid och tar ett språng mot en hållbar och innovativ värld.

 

TILL ANMÄLAN»

 

Om Sveriges Innovationsriksdag

En regional, nationell och global mötesplats.

Sveriges Innovationsriksdag – SIR är den svenska branschorganisationen Swedish Incubators & Science Parks (SISP) årliga mötesarena. En händelse som samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala profiler inom innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. De som arbetar för att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och politik baserat på aktuella samhällsutmaningar.

Details

Start:
May 13
End:
May 15
Website:
https://www.sverigesinnovationsriksdag.se
IDEON Science Park logo

Keep track of future developments with the Ideon newsletter!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!

IDEON Science Park logo

KEEP TRACK OF FUTURE DEVELOPMENTS WITH THE IDEON NEWSLETTER!

You can unsubscribe in one click and we will never share your email address with third parties.

You have Successfully Subscribed!