SNABBSPÅR FÖR PROGRAMMERINGSTALANGER SÅ ATT VÅRA FÖRETAG KAN FORTSÄTTA VÄXA

MatchIT är ett projekt som har utformats för att erbjuda företag i Skåne och Blekinge med programmerings-utbildade studenter.
Det har varit en 34 veckors heltidsutbildning som genomfördes på Lunds Universitet följt av en praktik på 10 veckor på företag runt Skåne och Blekinge. Förhoppningen är att praktiken ska leda till anställning, antingen hos företag eller genom att bygga upp viktig arbetslivserfarenhet. Efter MatchIT projektets första omgång är 57% i jobb eller fortsatt utbildning.

Fokus i den andra omgången är på Java och SQL. Deltagarna kommer också lära sig arbeta med Agila – metoder Scrum och XP. Kandidaterna kommer sedan genomgå en mer avancerad kurs i Java där de kommer att lära sig att skapa sin egen datastruktur och förstå grundläggande mobil utveckling under Android. De kommer även lära sig databasteknik i MySQL med ett traditionellt tillvägagångssätt. Alla delar av programmet består av föreläsningar, övningar, labbar och verkliga case kopplade till företag. Deltagarna ska vara redo för anställning efter praktiken.

Durre Shewar Malik

Projektledare för MatchIT, Ideon Science Park

Vem är det till för?

MatchIT är EU – finansierat program skapat för att vidareutbilda nyanlända inom IT och programmering. Med framgång från omgång ett har vi nu börjat med omgång två med 32 kandidater. Du kan hitta mer information hos din lokala Arbetsförmedling.

Mer om programmet hos Region Skåne

Who’s involved?

MatchIT är finansierat av Europeiska Socialfonden (ESF) och är ett samarbete mellan Region Skåne, Region Blekinge, Arbetsförmedlingen, Lunds universitet, Ideon Science Park och Blekinge Tekniska Högskola. För Skåne är det Lunds Universitet ansvarar för utbildningen och Ideon Science Park ansvarar för att hitta praktikplatser.

Praktik

Målet med MatchIT är att hitta praktikplatser till alla kandidater som har klarat av programmets alla faser. Praktiken pågår i 10 veckor och Ideon kan bidra med förslag till ett upplägg om företaget inte är vana att ta emot praktikanter. Målet med dessa praktikplatser, förutsatt att de fungerar bra för båda parter, är att studenten ska kunna erbjudas ett jobb i slutet av perioden.

Durre Shewar Malik

Durre Shewar Malik

Projektledare för MatchIT

Kontakta oss!

Vill du vara involverad i planeringen av framtida utbildningar eller ta emot en praktikant? Kontakta vår projektledare Neal Greenspan för att få veta mer!

Du kan också gå med i vår LinkedIn-grupp för att hålla dig uppdaterad om de senaste nyheterna.

Så fungerar det

Status just nu

Den första omgången är avklarat och andra omgången har påbörjats. Vid slutet av februari kommer praktikplatser att sättas.

Framtida planer

Vi vill att alla kandidater med avslutat praktik och utbildning ska vara redo för att kunna få en anställning. 

Företag som vill göra skillnad

Ideon Science Park är stolta över att delta i detta projekt och letar aktivt efter företag som vill vara med och göra skillnad. Det finns många olika sätt ett företag kan engagera sig på, även om de inte kan ta emot en praktikant.

IDEON Science Park logo

Håll koll på det senaste i och kring parken med Ideons nyhetsbrev!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Underbart! Du kommer få en bekräftelse på att du prenumererar på vårt nyhetsbrev. Har det inte dykt upp? Kolla i din skräppost eller kontakta oss på info@ideon.se.

IDEON Science Park logo

HÅLL KOLL PÅ DET SENASTE I OCH KRING PARKEN MED IDEONS NYHETSBREV!

Du kan enkelt avsluta din prenumeration och vi lovar att inte dela med oss av dina uppgifter med tredje part.

Bra jobbat!